SEMİ TEKTAŞ/Karabağlar Belediyesi’nde uzun yıllardır görev yapan sosyolog ve Geniş Merdiven müzik grubu üyesi Murat Mengirkaon, görev yerinin değiştirilerek Temizlik İşleri Birimi’nde görevlendirilmesine karşı belediye binası önünde eylem başlattı.
Mengirkaon, görev değişikliğinin toplu iş sözleşmesi sürecine yönelik eleştirileri nedeniyle yapıldığını öne sürdü.

CHP’li Aktaş’tan destek
Belediye önünde oturma eylemi gerçekleştiren Mengirkaon’a, CHP Karabağlar Belediye Meclisi Üyesi ve Grup Sözcüsü Ezgi Aktaş da destek verdi.
“Karabağlar’da mobbing ve sürgüne son” yazılı pankartın önünde Mengirkaon ile fotoğraf çektiren Aktaş, söz konusu kareyi sosyal medya hesabından paylaştı.
Belediye önüne çadır kurdu
Sabah saatlerinde belediye binası önünde oturma eylemine başlayan Mengirkaon, eylemini mesai saatleri boyunca sürdürdü. Belediye önüne çadır da kuran Mengirkaon, ilerleyen süreçte farklı eylem biçimlerine başvurabileceğini söyledi.




