Ekran Görüntüsü 2025 08 11 184905Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda yaşanan lisanssız sporcunun şampiyon olması skandalında yeni bir gelişme yaşandı.

Fenerbahçe, 2023 Türkiye Arena Kulüplerarası Yüzme Şampiyonası'nda Galatasaray'ın lisanssız sporcu yarıştırdığı gerekçesiyle Tahkim Kurulu'na yaptıkları itirazın sonuçlandığını ve kupanın kendilerine verildiğini duyurdu. Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada "Kupa, emeği ve mücadelesiyle hak edenindir" denildi ve şampiyonluk kupasının Galatasaray'dan alınıp Fenerbahçe'ye verildiği bildirildi.

Karşıyaka, ikinci hazırlık maçında Fethiyespor’a yenildi
Karşıyaka, ikinci hazırlık maçında Fethiyespor’a yenildi
İçeriği Görüntüle

Yuzme

Konuyla ilgili Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şöyle:

"Kupa, emeği ve mücadelesiyle hak edenin müzesinde: 2023 Açık Yaş Erkekler Yüzme Kupası Kulübümüze teslim edildi.

2023 Türkiye Arena Kulüplerarası Yüzme Şampiyonası’nda, Açık Yaş Erkekler kategorisinde lisanssız sporcu yarıştırarak açıkça kuralları ihlal eden Galatasaray Spor Kulübü’ne karşı Fenerbahçe Spor Kulübü olarak yaptığımız itiraz, Tahkim Kurulu tarafından haklı bulunmuş; kupa, emeğin ve adaletin gerçek sahibi olan kulübümüze verilmiştir.

531699458 122148582782611391 8038579254860390982 N

Bu karar; alın terinin, emeğin ve dürüst rekabetin karşılığının en somut tescilidir.

Yuzme Basari Arda Kafadar (4)
Türkiye Yüzme Şampiyonasında büyük skandal: Galatasaray lisanssız sporcu yarıştırıp şampiyon oldu
Sporun gerçek ruhu, kazanmak için "her yol mübahtır" anlayışı yerine etik ve ahlak değerleri ön planda tutmakla, adalet ilkelerinin hem söylemde hem eylemde yaşatılması ile güçlenir.

Ekran Görüntüsü 2025 08 11 183747Fenerbahçe, her branşta olduğu gibi yüzme branşında da hakkını sonuna kadar aramaktan asla vazgeçmez. Kimse, emeğin ve dürüst rekabetin önüne geçemez.

Süreci adil şekilde değerlendiren tüm yetkililere teşekkür eder, hafta sonu gerçekleşen Türkiye Kulüpler Arası Uzun Kulvar Yıldız, Genç ve Açık Yaş Yüzme Şampiyonasında 6 kupanın 5'ini kazanan şubemizi ve sporcularımızı tebrik ederiz. Kupa, emeği ve mücadelesiyle hak edenindir."

Kaynak: AJANSLAR