İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 8–10 Ekim 2025 tarihleri arasında İZFAŞ tarafından düzenlenen LOGISTECH – 4. Uluslararası Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı, bu yıl da sektörde büyük yankı uyandırdı. Fuar İzmir A Hol’de düzenlenen organizasyona, Almanya’dan ABD’ye, Çin’den Mısır’a kadar birçok ülkeden 975 yabancı, Türkiye’nin 50 ilinden ise 16 bin 265 yerli ziyaretçi katıldı.

Akdeniz’in en kapsamlı lojistik etkinliği olarak öne çıkan fuar, sektörel iş birlikleri, teknolojik gelişmeler ve yeni ticaret bağlantılarına ev sahipliği yaptı. Fuar boyunca; lojistik, taşımacılık, depolama, tedarik zinciri yönetimi, enerji verimliliği ve dijitalleşme temaları öne çıktı.

Gençler “karbonsuz ulaşım” için yarıştı

LOGISTECH 2025, sadece ticari bağlantıların değil, aynı zamanda yeşil dönüşüm ve sürdürülebilir ulaşım vizyonunun da buluşma noktası oldu. İZFAŞ ve DB Tarımsal Enerji iş birliğiyle düzenlenen DEKATHON 2025 – Ulaşımda Karbonsuzlaşma İdeathonu, 5 üniversiteden 18 takım ve 75 genci bir araya getirdi.

Gençler, taşımacılıkta boş dönüşleri azaltan, e-ticaret kaynaklı karbon salımını düşüren ve atık yağ geri dönüşümünü artıran yenilikçi projeler geliştirdi. Fuar alanında iki gün boyunca süren etkinlikte, enerji verimliliğini artıracak ve karbon ayak izini azaltacak çözümler yarıştı.

Fatih Ürek entübe edildi
Fatih Ürek entübe edildi
İçeriği Görüntüle

Türkiye–Çin hattında güçlü iş birliği

Bu yılın öne çıkan gelişmelerinden biri de Türkiye ile Çin arasında kurulan lojistik iş birliği oldu. Çin’in en büyük kargo taşımacılığı organizasyonlarından WIFFA Expo, LOGISTECH Fuarı’nda yer aldı.

İZFAŞ Genel Müdürü Tuğçe Cumalıoğlu ve WIFFA Uluslararası İlişkiler Müdürü Lan Xiaochen arasında imzalanan anlaşma, iki ülke arasında karşılıklı fuar tanıtımı, bilgi paylaşımı ve katılımcı desteği sağlanmasını kapsıyor. Lan Xiaochen, “Türkiye, Çin için Avrupa ile Asya arasında stratejik bir geçiş noktası. İzmir’de birçok Türk firmasıyla tanıştık ve iş anlaşmaları imzaladık” ifadelerini kullandı.

Speed Networking ticaret köprüleri kurdu

Fuarın en ilgi çeken etkinliklerinden biri olan Speed Networking, Türk ve yabancı sektör temsilcilerini doğrudan ticari bağlantılara yönlendirdi. Avrupa, Çin, Afrika ve Orta Doğu’dan gelen yatırımcılar; lojistik, taşımacılık, liman işletmeciliği, üretim ve teknoloji alanlarında iş birlikleri geliştirdi.

Ulusoy Denizcilik Ticaret ve Kiralama Müdürü Volkan Eruçar, “Fuar, doğru bağlantılar kurmak için mükemmel bir ortam. Mısır ve Ürdün delegeleriyle yeni ticari ilişkiler kurduk” dedi. Hamburg Invest Türkiye Temsilcisi Ünal Eren ise, “İzmir limanı ve altyapısıyla lojistik fuarı için mükemmel bir şehir” değerlendirmesinde bulundu.

Katılımcılar, İzmir’in “Akdeniz’in lojistik başkenti” olma potansiyelini vurgularken, EvoLog Lojistik Genel Müdürü Halil Özendi, “Ziyaretçi kalitesi çok yüksek, fuar verimli geçti. İzmir’e kazandığımızı yine İzmir’e harcıyoruz” dedi.

TCEEGE İdari İşler Müdürü Reşat Zerdeci ise “Aliağa’daki terminalimiz Ege ihracatına katkı sağlıyor. LOGISTECH bizim için önemli bir vitrin” diye konuştu.

“İzmir fuarlarla büyüyor”

Kıta Lojistik Marka Müdürü Mehmet Efe Süyek, “İzmir fuarlarla yaşayan bir şehir. LOGISTECH, lojistik sektörü için kalbimizin attığı yer. 30. yılımızda fuarda gördüğümüz ilgiden çok memnunuz” ifadelerini kullandı.

Lima Lojistik Kurucu Ortağı Cenker Ural da fuarın uluslararası iş hacmini büyüttüğünü belirterek, “Üç gün boyunca standımız hiç boş kalmadı. Her yıl daha güçlü bir organizasyonla karşılaşıyoruz” dedi.

Kaynak: haber merkezi