CHP Lideri Özel’den sandık çağrısı: Bir seçim kaybedersem bir dakika durmam
CHP Lideri Özel’den sandık çağrısı: Bir seçim kaybedersem bir dakika durmam
İçeriği Görüntüle

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Ankara’da düzenlenen 19 Mayıs Gençlik Kortejine katıldı. CHP Gençlik Kolları tarafından Güvenpark’tan Anıtkabir’e gerçekleştirilen yürüyüş öncesinde açıklamalarda bulunan Özel, gençlerin 19 Mayıs’a sahip çıkmasının tarihsel bir anlam taşıdığını söyledi.

Özel, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i herhangi bir kuruma, makama ya da siyasi partiye değil, doğrudan gençlere emanet ettiğini belirterek, bugünkü yürüyüşün de bu emanetin sahiplenildiğini gösterdiğini ifade etti.

Ankara’da 19 Mayıs coşkusu, CHP Gençlik Kolları’nın düzenlediği yürüyüşle yaşandı. Güvenpark’ta bir araya gelen gençler, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Anıtkabir’e doğru yürüdü.

Korteje katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yürüyüş öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada tüm gençlerin bayramını kutladı.

Özel, “Bugün biz burada, Gençlik Kollarımızın Ata’ya saygı yürüyüşüne eşlik etmeye geldik” dedi.

“Cumhuriyet sadece gençlere emanet edildi”

Özel, konuşmasında Atatürk’ün Cumhuriyet’i gençlere emanet etmesinin altını çizdi. Atatürk’ün hem asker hem devlet adamı hem de siyasetçi kimliğiyle tarihe yön verdiğini belirten Özel, buna rağmen Cumhuriyet’i herhangi bir makama teslim etmediğini söyledi.

Özel, “Atatürk bir dehaydı, muhteşem bir askerdi, başkomutandı. Ama Cumhuriyet’i genelkurmay başkanlarına ya da orduya emanet edip gitmedi. Çok iyi bir siyasetçiydi, devletin başıydı; kendinden sonraki cumhurbaşkanlarına emanet etmedi. CHP’nin kurucusuydu ama Cumhuriyet’i CHP’ye ya da kendinden sonraki genel başkanlara da emanet etmedi. O, Cumhuriyet’i sadece gençlere emanet etti” ifadelerini kullandı.

“Gençler Ata’ya vefalarını gösteriyor”

Gençlerin 19 Mayıs’ta Anıtkabir’e yönelmesini ve Türkiye’nin farklı kentlerinde Atatürk’e sahip çıkan etkinlikler düzenlemesini değerlendiren Özel, bunun güçlü bir vefa duygusunun göstergesi olduğunu söyledi.

Özel, gençlerin Atatürk’e bağlılığının görmezden gelinemeyeceğini belirterek, “Bugün bu muazzam kalabalığı, gençlerin Anıtkabir’e koşmasını, 81 ilde gençlerin Ataları’na sarılmalarını gören kimse şaşırmasın. Gençler Ata’ya vefalarını gösteriyorlar. Onlara bugünleri armağan eden Atatürk’e vefalarını gösteriyorlar” dedi.

Özgür Özel, açıklamasında Cumhuriyet’in kazanımlarına sahip çıkmanın bugün her zamankinden daha önemli olduğunu ifade etti.

Gençlerin bu konuda güçlü bir irade ortaya koyduğunu belirten Özel, “Bugünler Cumhuriyet’e sahip çıkmanın en önemli olduğu zaman. Görüyoruz ki gençler, Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet’in kazanımlarına sahip çıkmaya kararlı” diye konuştu.

Kaynak: haber merkezi