YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Karadeniz ziyaretleri kapsamında geldiği Rize’de yaptığı konuşmada hem partisinin kuruluş sürecine ilişkin mesajlar verdi hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü’ye yönelik çağrısını değerlendirdi.

Atatürk Caddesi’nde partililer ve yurttaşlarla bir araya gelen Özel, konuşmasında belediye başkanlarının parti değiştirmesi tartışmalarına değindi.

“Siyaset transferlerle değil, çalışarak kazanılır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü’ye yönelik “Gelmek istersen kapımız açık” sözlerine yanıt veren Özel, şunları söyledi:

“Dün Erdoğan’ı karşılayan çok sevdiğimiz Marmaris Belediye Başkanımıza ‘Kapımız açık, bizim partiye gel istersen’ dedi. Ben Erdoğan’ın memleketine geldim. Rize’nin AKP’den seçilen belediye başkanına söyleyeceğim tek söz ‘Hayırlı olsun başkanım’ olurdu. Biz herkesin oyuna saygılıyız. Millet kime karar verdiyse başımızın üstünedir.”

Özel, siyasetin seçmen iradesiyle kazanılması gerektiğini belirterek, “Siyaset çalışarak kazanılır, şehirler, belediyeler transferle kazanılmaz” ifadelerini kullandı.

“YENİ Parti bütün demokratların partisi”

Konuşmasında partisinin kuruluş sürecine de değinen Özel, YENİ Parti’nin yalnızca belirli bir kesimin değil, tüm demokratların partisi olduğunu savundu.

Özel, “YENİ Parti elbette CHP’lilerin partisi ama bütün demokratların partisi. Karadeniz’in partisi” dedi.

Geçmiş seçim sürecinin ardından değişim mesajı verdiklerini hatırlatan Özel, “Bundan üç yıl önce büyük bir seçim yenilgisinden sonra ‘Partimiz değişirse Türkiye değişir’ demiştik. Önce partimizi değiştirmiştik” diye konuştu.

“Yarının iktidarının genel başkanı olarak buradayım”

Rize ziyaretinin kendileri için özel bir anlam taşıdığını belirten Özel, iktidar hedefi mesajı verdi.

Özel, “Bugün yeni partinin genel başkanı olarak, bir muhalefet partisinin genel başkanı olarak değil, yarının iktidarının genel başkanı olarak karşınızdayım” ifadelerini kullandı.

Vahap Seçer’den YENİ Parti iddialarına yanıt
Vahap Seçer’den YENİ Parti iddialarına yanıt
İçeriği Görüntüle

YENİ Parti’nin kuruluş amacının yalnızca bir siyasi yapı oluşturmak olmadığını söyleyen Özel, “Yeni Parti, bir partimiz olsun diye kurulmadı. Yeni Parti, iktidar olsun diye kuruldu” dedi.

Kaynak: Haber merkezi