Basketbol Süper Ligi'nde heyecan fırtınası, bitime sadece 3 hafta kala zirveye ulaştı. Düşme hattından kurtulmak için amansız bir mücadele veren ve son haftalardaki performansıyla kümede kalma ateşini yakan Karşıyaka, yarın saat 13.00'te Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda dönüm noktası niteliğinde bir sınava çıkıyor. Yeşil-kırmızılı ekibin rakibi ise, Karşıyaka tarihinde unutulmaz başarılara imza atan ve şu an Safiport Erokspor'un başında harikalar yaratan eski başantrenörü Ufuk Sarıca olacak.

9 Eylül 2026 04 25T113107.559K A R S I Y A K A P O T A D A H A Y A T I M A C T A 1277645 380204

Ahmet Kandemir'in öğrencileri için hata lüksü kalmadı

Antrenör Ahmet Kandemir'in dümene geçmesiyle adeta küllerinden doğan ve son 4 haftada aldığı 3 kritik galibiyetle lige tutunma umutlarını yeşerten Karşıyaka, taraftarı önündeki bu hayati mücadeleden mutlak zaferle ayrılmak zorunda. Ligin bitimine 3 maç kala hanesinde 7 galibiyet bulunan İzmir temsilcisi, sondan ikinci sırada yer alıyor ve güvenli hattaki en yakın rakibi Bursaspor'u sadece 1 galibiyet geriden takip ediyor.

Öte yandan, Süper Lig'deki ilk sezonunda Ufuk Sarıca yönetiminde fırtına gibi esen ve 16 galibiyetle Play-Off biletini çoktan cebine koyan Safiport Erokspor ise İzmir deplasmanına oldukça rahat ve stressiz bir konumda geliyor.

Kupada final yolu şekillendi: Dev eşleşmeler yarı finalde
Kupada final yolu şekillendi: Dev eşleşmeler yarı finalde
İçeriği Görüntüle

Dev maçta parkeye peluş oyuncak yağacak

Sadece parke üzerindeki rekabetle değil, tribünlerdeki anlamlı bir sosyal sorumluluk projesiyle de hafızalara kazınacak olan bu özel maçın bilet fiyatları tam 250 TL, öğrenci ise 150 TL olarak belirlendi. Dev mücadeleyi izlemeye gelecek olan basketbolseverlerin yanlarında getirecekleri peluş oyuncaklar, maç esnasında parkeye atılarak ihtiyaç sahibi çocukların yüzünde tebessüm olmak üzere toplanacak. Bu anlamlı etkinlik, kıran kırana geçmesi beklenen mücadeleye duygusal bir boyut da katacak.

Kaynak: haber merkezi