Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu’nun ekim ayı olağan toplantısı, Faruk Ilgaz Tesisleri’nde geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantının sonunda kürsüye çıkan Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, göreve geldikleri günden bu yana yürüttükleri çalışmaları ve kulübün geleceğine dair hedeflerini detaylı biçimde anlattı.
Saran, konuşmasında kulüp içinde birlik ve güven vurgusu yaparak, “Her şeyin sözünü verdik, şimdi sıra sonucu almakta. O sonucu getirecek olan şey bizim aramızdaki birliktir. Eğer aynı inanç ve hedefle yürürsek, Fenerbahçe’yi artık krizlerle değil, istikrarıyla anılan bir kulüp haline getireceğiz” dedi.
Göreve zor bir dönemde geldiklerini belirten Saran, buna rağmen kararlılıkla ilerlediklerini ifade etti. “Zor bir dönemde göreve geldik ama zoru sevmekten vazgeçmedik. Fenerbahçe’nin önünü açmak için elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız da. Bu yolun sonunda hep beraber başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.
“Geçmişteki tartışmalara takılı kalmak Fenerbahçe’ye zarar verir”
Fenerbahçe’de artık geçmişin değil geleceğin konuşulması gerektiğini vurgulayan Başkan Saran, kulüp içindeki ayrışmaların Fenerbahçe’ye zarar verdiğini ifade etti.
“Bugün burada Fenerbahçe’nin geleceğini konuşmak için bir aradayız. Ancak görüyorum ki, geçmişin tartışmalarında takılı kalıyoruz. Bu tartışmalar Fenerbahçe’ye yakışmıyor. Bizim birbirimizi suçlamaya değil, anlamaya ihtiyacımız var. Ne Sayın Ali Koç ne de Sayın Aziz Yıldırım’ı hedef alan söylemler kulübü bir adım ileri taşımaz. Sorun varsa bunu masada, birlikte konuşalım ama birbirimizi yıpratmadan. Fenerbahçe tartışmayla değil, şeffaflık, dayanışma ve güvenle büyür” ifadelerini kullandı.
Saran ayrıca, eski başkanlara da çağrıda bulunarak, “Sayın Yıldırım çağrım size; kulübe gelin, tüm belgeler, projeler, sözleşmeler orada. Sorun varsa birlikte konuşalım, birlikte çözelim” dedi.
“Tedesco’yu göndermek en kolayı olurdu ama doğru olmazdı”
Fenerbahçe’nin futbol takımına ve teknik kadroya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Saran, istikrarı korumanın en önemli hedeflerinden biri olduğunu söyledi. “Fenerbahçe taraftarı için başarı her zaman sahada başlar. Göreve geldiğimiz günden bu yana futbol takımımızın başarısı için iki ilkeye sarıldık; baskı ne olursa olsun sakin kalmak ve doğru olanı popüler olana tercih etmek” dedi.
Saran, teknik direktör Domenico Tedesco hakkında da açıklamalarda bulunarak, “Tedesco’yu göndermek en kolayı olurdu ama doğru olmazdı. Kısa vadede belki anlık bir rahatlama sağlayabilirdi ama doğru bir yaklaşım olmazdı. Biz istikrarı korumayı, takımın moralini ve motivasyonunu yüksek tutmayı tercih ettik. Sezona hazırlıksız başlayan bir takımla yola çıktık ama milli arada doğru sistemin oturduğunu görüyoruz. Bu takımın ayağa kalkacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Ayrıca, disiplini sağlamak adına bazı kararlara imza attıklarını da söyleyen Saran, “İki oyuncu için kadro dışı kararı aldık. Bu bir kopuş değil, takım içi disiplini sağlamak için alınmış ileriye dönük bir karardır. İçeride her şey olur ama dışarıya sadece takım oyunu yansır” dedi.
“Fenerbahçe güvenli ellerde, mali korkularımız yok”
Mali yapıya da değinen Başkan Saran, kulübün ekonomik olarak sağlam bir zeminde olduğunu vurguladı. “Mali olarak korkarak bu göreve gelmedim. Hiçbir yükümlülük bizi korkutmuyor. Bizim görevimiz, kulübün gücünü artırmak. Fenerbahçe güvenli ellerde. Gizli anlaşma ya da taahhüt gibi bir durum söz konusu değil. Şeffaflık ilkemizden asla ödün vermeyeceğiz” diye konuştu.
Saran, iletişim anlayışlarının da şeffaflığa dayandığını ifade ederek, “Bizim için iletişim, sadece bilgi vermek değil, birlikte düşünmek ve karar almak demektir. Her üyemiz ve her derneğimiz bu sürecin bir parçası olacak” dedi.
“Yeni sponsorlukları yakında açıklayacağız”
Fenerbahçe’nin gelirlerini artırmak adına önemli adımlar attıklarını belirten Başkan Saran, yakında iki yeni sponsorluk anlaşmasını duyuracaklarını söyledi.
“Sponsorluk konusunda heyecan verici bazı gelişmeler paylaşmak istiyorum. Önümüzdeki hafta iki yeni sponsorluk anlaşmasını açıklamayı planlıyoruz. Fenerbahçe’yi daha güçlü ve prestijli bir konuma getirmek için kararlılıkla ilerliyoruz. Ancak sürdürülebilir başarı için istikrar şart. Bu bir süreç ve biz bu süreci sabırla yöneteceğiz.”
"25 Ekim’deki kongre Fenerbahçe için dönüm noktası olacak”
Saran, 25 Ekim’de yapılacak olağanüstü genel kurul öncesinde camiaya birlik çağrısında bulunarak, önemli kararların alınacağını ifade etti.
“20-21 Eylül’de yapılan olağanüstü genel kurulda bazı maddeler onaylanmadı ve bu durum elimizi ciddi anlamda bağladı. Kulübün gayrimenkullerini değerlendiremiyor, projeleri ilerletemiyoruz. Bankalar Birliği anlaşmasından çıkmak istiyoruz çünkü bu anlaşma kulübün hareket alanını kısıtlıyor ve ciddi faiz yükü getiriyor. Fenerbahçe’nin geleceği için kapalı kapılar ardında hiçbir karar alınmayacak. 25 Ekim’deki kongre, Fenerbahçe’nin dönüm noktası olacak.”
Konuşmasının sonunda camiaya seslenen Saran, “Her şeyin sözünü verdik, şimdi sıra sonucu almakta. O sonucu getirecek olan şey bizim aramızdaki birliktir. Aynı inançla yürürsek Fenerbahçe’yi yeniden şampiyonluklara taşıyacağız. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Fenerbahçe hepimizin” ifadelerini kullandı.