Hikmet Cetin Tedbir Amacli Yogun Bakima Alindi

Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, dün akciğer enfeksiyonu sebebiyle yaşadığı nefes darlığından kaynaklı tedbir amaçlı Başkent Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Edinilen bilgiye göre, Çetin'e zatürre başlangıcı teşhisi konuldu. Çetin'in durumunun iyi olduğu, yarın yoğun bakımdan çıkarılarak bir süre daha gözlem altında tutulacağı da öğrenildi.

Hikmet Cetin Kimdir Kac Yasinda Saglik Durumu Nasil Eski Chp Genel Baskani Hastaneye Kaldirildi 17599353817195

Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de Çetin'in durumunu yakından takip ettiği kaydedildi.

CHP'nin eski Genel Başkanı Hikmet Çetin, dün akciğer enfeksiyonu sebebiyle yaşadığı nefes darlığı nedeniyle tedbir amaçlı olarak Başkent Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı.

İddialara göre, Çetin'e zatürre başlangıcı teşhisi konuldu. Çetin'in durumunun iyi olduğu, yarın yoğun bakımdan çıkarılarak bir süre daha gözlem altında tutulacağı öğrenildi. Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Çetin'in durumunu yakından takip ettiği kaydedildi. 88 yaşındaki Hikmet Çetin, Özgür Özel'e yakın desteğiyle biliniyor. Çetin, Özel'in bir çok mitingine katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, sosyal medya hesabından açıklama yaparak, Çetin'in hastaneye kaldırıldığını doğruladı. Karasu, "Siyasette nezaketi temsil eden kıymetli büyüğümüz, önceki Genel Başkanımız ve Dışişleri Bakanımız Hikmet Çetin'in rahatsızlandığını üzüntüyle öğrendim. Kendisine acil şifalar diliyor, en kısa zamanda yeniden sağlığına kavuşarak aramıza dönmesini temenni ediyorum" dedi.

İki yıl sonra yeniden... Menderes'e taş ocağı!
İki yıl sonra yeniden... Menderes'e taş ocağı!
İçeriği Görüntüle

HİKMET ÇETİN KİMDİR?

Yurtsever Fotograf 2025 09 18T132900.949Hikmet Çetin 1937’de Diyarbakır’ın Lice ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde eğitim gördü. CHP ve SHP’de aktif rol aldı. 1991 seçimlerinde SHP’den Diyarbakır milletvekili seçildi. Aynı yıl kurulan hükümette Dışişleri Bakanı oldu. 1993’te SHP Genel Başkanlığına geldi. SHP-CHP birleşmesiyle bir süre CHP Genel Başkanlığı görevini yürüttü. 1997’de TBMM Başkanlığına seçildi. 2003’te NATO’nun Afganistan’daki Kıdemli Sivil Temsilcisi olarak atandı. Demokrasi ve toplumsal uzlaşı vurgusu ile anıldı.

Kaynak: AJANSLAR