İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eski CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın tutuklu yargılandığı davanın dördüncü duruşması görülüyor. Duruşmada savcı mütalaasını sunarak Tunç Soyer ve Heval Savaş Kaya’nın tutukluluk hallerinin devam etmesi yönünde görüş bildirdi.
"MAHKEME BAŞKANI İKİ KEZ, ÜYE HAKİMLER İSE DÖRT KEZ DEĞİŞTİ"
Savcının mütalaasının ardından Tunç Soyer savunmasını yaptı. Soyer’in savunmasının tamamlanmasının ardından söz alan avukatı Özkan Yücel, davanın başından bu yana adil bir yargılama yürütülmediğini savundu. Yücel, mahkeme başkanının iki kez, üye hakimlerin ise dört kez değiştiğini hatırlatarak bu durumun yargılamaya olan güveni zedelediğini ifade etti.
"YENİDEN HUKUK KONUŞULANA KADAR SUSACAĞIM"
Savunmasının sonunda dikkat çeken bir çıkış yapan Avukat Yücel, “Yeniden hukuk konuşulana kadar susacağım. Sözlerim bittikten sonra salonu terk edeceğim” dedi. Konuşmasının ardından cübbesini çıkaran Yücel, duruşma salonunu terk etti. Ardından mahkeme başkanı da mahkemeye ara verdi.
"BU DAVA SİYASİDİR"
Soyer’in avukatı Murat Aydın, uzun savunmasını “Bu dava siyasidir” sözleriyle noktalarken, müvekkili için tahliye talebinde bulunmadı. Duruşma, Heval Savaş Kaya’nın savunmasıyla sürüyor.




