İzmir Atatürk Lisesi (İAL) öğrencileri, bugün öğleden sonraki derslere katılmayarak okulun bahçesinde oturma eylemi başlattı. Öğrenciler, taleplerini duyurmak ve seslerini yetkililere ulaştırmak için bu yolu seçtiklerini belirtti. Eyleme katılan öğrenciler, arkadaşlarıyla birlikte sessizce oturarak taleplerinin dikkate alınmasını bekliyor.
Velilerden okul önünde imza kampanyası
Öğrencilerin eylemine destek veren veliler ise okul önünde imza kampanyası düzenliyor. Veliler, çocuklarının eğitim haklarını savunmak ve taleplerinin arkasında olduklarını göstermek amacıyla topladıkları imzaları yetkililere iletmeye hazırlanıyor. Okul önünde bir araya gelen veliler, kararlı bir şekilde kampanyalarını sürdürüyor.
Hem güldürdü hem düşündürdü
Eylem sırasında öğrenciler, sınıfların tahtalarına yazdıkları mesajlarla dikkat çekti. Bu mesajlar, hem mizahi yönleriyle gülümsetti hem de içerdiği anlamlarla düşündürdü. Öğrencilerin yazdıkları ifadeler, taleplerinin arkasında ne kadar bilinçli ve yaratıcı olduklarını bir kez daha gösterdi.