Antalya Müzesi’nin yıkılarak yeniden inşa edilmesi kararına tepkiler büyüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müzenin yıkım kararı sonrası, bugün müze önünde toplanan vatandaşlar arasında ilginç bir isim dikkat çekti. Antalya’da daha önce çeşitli etkinliklerde karşımıza çıkan ‘Pikaçu’ kostümüyle tanınan Hasan Taşkan, sarı kostümüyle sessiz oturma eylemi yaptı.

Kostümüyle dikkat çekti, çocukların ilgi odağı oldu

Taşkan, müzenin girişinde uzun süre sessiz şekilde oturdu. Rengârenk kostümüyle dikkat çeken eylemciye özellikle çocuklar ve gençler büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlar Taşkan’la bol bol fotoğraf çektirirken, bazıları da bu yaratıcı eylemi sosyal medyada paylaştı.

Bakkal koladan kaç para kazanır?
Bakkal koladan kaç para kazanır?
İçeriği Görüntüle

Antalya Müzesi, sahip olduğu arkeolojik koleksiyon ve tarihi mirasıyla yalnızca Antalya’nın değil, Türkiye’nin de en önemli müzelerinden biri olarak kabul ediliyor. Yıkım ve yeniden inşa kararı, kentin kültürel belleğinin korunması gerektiğini düşünen bazı kesimler tarafından eleştiriliyor. Müzenin yeniden yapılacak olması teknik olarak modernizasyon anlamına gelse de, mevcut yapının tarihsel dokusu üzerine tartışmalar sürüyor.

Taşkan: “Sadece dikkat çekmek istedim”

Etkinlik boyunca herhangi bir slogan atmayan ya da konuşma yapmayan Hasan Taşkan, gazetecilere yaptığı kısa açıklamada “Amacım sadece dikkat çekmek. Bu müze hepimizin geçmişi. Rengârenk bir kostümle burada olmak istedim çünkü kültür de çok renkli” dedi.Olayın görüntüleri kısa sürede sosyal medyada yayılırken, bazı kullanıcılar Pikaçu kostümlü protestoyu yaratıcı ve barışçıl bulurken, bazıları ise durumu “ciddiyeti gölgede bırakacak bir eylem” olarak yorumladı. Ancak ortak görüş, müzenin geleceği hakkında daha şeffaf bir sürecin yürütülmesi gerektiği yönünde.

Kostümlü eylem, sadece müzenin yıkımı değil, aynı zamanda kentteki kültürel yapıların korunmasına yönelik duyarlılığı da gündeme taşıdı. Etkinliğe katılan bazı vatandaşlar, “Modernleşme adı altında geçmişimizi silmeyelim” mesajını dile getirdi.

Kaynak: haber merkezi