Aleyna Tilki'nin o büyümüş de küçülmüş halini antipatik bulurum. Şarkılarına, yorumuna diyeceğim yok. Hele ki 'Dipsiz Kuyu”su son günlerdeki favorilerimden.
Şöhreti yakalamak zor, ama onu taşıyabilmek ve sürdürülebilir kılmak çok daha zor. Bu küçük kadın da bıçak sırtında hissi uyandırıyor.
Önceki gün sosyal medya hesabından iki gözü iki çeşme, sitemkar bir video yayınladı. Sevgilisi aynı zamanda aranjör Emrah Karaduman'ı başkalarına verdiği destekten dolayı kıskanmış.
O'nun videosu dönerken annesi de kendi hesabından canlı yayındaydı.
Havva Tilki, "Vicdanınızın biraz ayarı olsun, ben neden çocuğumu ağlatayım? Sizin gibi insanlar ağlatıyor. Çocuğum üç yıldır içinde biriktirdi, artık patladı. Yeter artık yeter" diye bağırıyordu.
Aynı anne zaman zaman takipçilerine şarkılar da söylüyor.!
Pedagoji Derneği'nin bir yayınında çocuk yaşta şöhret olanlar ve aileleri ile ilgili şöyle bir yorum var;
“Şöhret, sahip olan herkes için taşınması hiç de kolay olmayan, başlangıçta etkileyici, cezp edici, sonrasında korunması güç, kaybedince de ruhsal çöküntülere sebep olan bir süreçtir.
Çoğu zaman narsistik kişilik özelliklerini besler, hatta patolojik bir düzeye taşıyabilir.
Şöhret zamanla gösterişli fakat kırılgan bir kimlik algısına da sebep olur.Yetişkinler bile şöhretin getirdiği yük altında ezilirken, çocuk ruhunun bunu kaldırması oldukça zordur.
Şöhret dışarıdan ışıltılı görünse de çocukluk enerjisi ve masumiyeti bu süreçte yara alır. Çocuk bir şekilde şöhret olduğunda aileler başlangıçta çocuklarıyla gurur duyup bu durumu bir başarı olarak algılarlar. Ne var ki, çoğu aile arka planda çocuklarının şöhreti üzerinden görünür ve bilinir olmayı hedeflemektedir. Çocuğu şöhret olduğunda kendi benliği de okşanmakta, kendisi de meşhur bir çocuğun ebeveyni olarak anılmaktadır.”
Aleyna Tilki bugün 18 yaşında. Üç yıl içinde büyük bir üne ve de servete kavuştu. Konser başı kaşesi ile 40 yıllık abilerini ablalarını solladı. Ama korunmaya, profesyonel ellerde olmaya ihtiyacı var gibi.
Hem Türkiye'de hem dünyada, erken yaşta gelen şöhret sonrasında hayatları paramparça olan örnekler var. Sonu benzemesin, yazık olmasın.