Hristiyanlıkta Protestan mezhebinin bir kolu olan Baptistler tüm dünyada yardımseverlikleriyle biliniyorlar. Bizse bir adım daha yakından İzmir'den bizzat çalışmalarına şahidiz.

Gerek Ramazan aylarında düzenledikleri iftarlarla gerek  giydirdikleri çocuklarla gerekse de Cumhuriyete ve Türkiye'ye olan bağlılıklarıyla Buca Baptist Kilisesi ve Türkiye Vaftiz Derneği'ni ve cemaatin önderi Ertan Çevik'i takdirle karşılıyoruz.

Çevik, savaşların en çok masum insanları etkilediğini vurgulayarak, her türlü savaşa karşı olduklarını açıkça belirtti. Dünya genelinde barışın ne kadar hayati bir ihtiyaç olduğunu dile getirerek, Gazze'deki olaylar nedeniyle büyük bir üzüntü yaşadıklarını ifade etti. Özellikle hastanelerin hedef alınmasını ve yaşlıların sığınak olarak kullandığı yerlerin saldırılara maruz kalmasını insanlıkla bağdaşmadığını belirterek “Savaşlar her zaman çok kötü savaşlarda en çok çocuklar, anneler, babalar, yaşlılar mağdur oluyorlar. Bu nedenle de biz her türlü savaşa karşıyız. Dünyanın barışa ihtiyacı var ve Aslında İsrail Filistin arasındaki Gazze’deki olaylardan dolayı çok büyük üzüntü duyuyoruz ve özellikle hastanelerin hedef alınması yaşlıların gittiği insanların sığınmış olduğu hastanelerin hedef alınmasını esefle kınıyoruz. ”dedi.

Ertan Çevik, Osmanlı dönemindeki hoşgörü ve saygının günümüzde de yaşanmasını umduğunu belirterek, Hristiyanlar, Yahudiler ve Müslümanların aynı topraklarda barış içinde yaşadığı bu dönemi hatırlatan Çevik ”Dileğimiz arzumuz o ki Osmanlı döneminde. Bugün ki Filistin ve İsrail’de Hristiyanlar Yahudiler, Müslümanlar birlikte hoşgörü içerisinde özellikle Yeruşalım'da Kudüs’te yaşadılar Osmanlılığı döneminde ki hoşgörünün saygının sevginin bu üç dinde de üç inançta da günümüzde uygulanmasını arzuluyoruz bunun için dua ediyoruz.“ diye konuştu.

Zaten her iyi insanın bunları söyleyeceğini düşünüyorsanız maalesef yanılıyorsunuz. Emperyalist güçlerin ne denli acımasız ve güçlü olduklarını anlamak için lütfen önce etrafınıza, sonra dünyaya, sonra da Filistinliler'in yalnızlığına bakın.