Show TV ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta, 7 Nisan Pazartesi günü yine heyecan dolu bir bölümle izleyicilerin karşısına çıktı. Ezgi, Nur, Sahra ve haftaya yeni katılan Asena arasında geçen kıyasıya rekabet, ekran başına kilitledi. Günün sonunda en yüksek puanı alarak birinci olan gelin Nur, çeyrek altının sahibi oldu.
Puan durumu nasıl şekillendi?
Gelinler, kaynanalardan en yüksek puanı alabilmek için mutfaktaki hünerlerini sergiledi. Bugünkü yemek ise Tavuklu Revan Pilavı oldu. Yarışmacılar arasında geçen mücadele sonucunda oluşan puan durumu şu şekilde:
-
Nur: 20 puan
-
Ezgi: 18 puan
-
Asena: 15 puan
-
Sahra: 13 puan
Bu sonuçlarla Nur, günün birincisi olurken diğer yarışmacılar finale yaklaşmak için mücadeleye devam edecek.
Çeyrek altın Nur’un oldu
7 Nisan bölümünde en yüksek puanı toplayarak birinci olan Nur, çeyrek altını kazandı. Bu başarıyla haftanın finaline avantajlı bir şekilde ilerleyen Nur, diğer yarışmacılar arasında öne çıktı.
Tavuklu Revan Pilavı tarifi
Bugünkü yemek olarak seçilen Tavuklu Revan Pilavı, hem lezzeti hem de sunumuyla dikkat çekti. İşte bu özel tarifin malzemeleri:
Malzemeler:
-
2 su bardağı pirinç
-
1 adet kuru soğan
-
Yarım su bardağı bezelye
-
1 adet havuç
-
1 çay bardağı çiğ badem
-
2 yemek kaşığı tereyağı
-
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Alt-üst tabanı için:
-
8 adet baklava yufkası
-
3 yemek kaşığı tereyağı
-
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Pilavı için:
-
2 su bardağı tavuk suyu
-
3 adet tavuk but
-
1 çay kaşığı kuru nane, karabiber ve tuz
Tavuk suyu için:
-
1 çay kaşığı karabiber
-
2 adet defne yaprağı
-
1 diş sarımsak
Bu tarifle gelinler hem kaynanalardan yüksek puan almayı hem de izleyicilere lezzetli bir öneri sunmayı hedefledi.
Geçen hafta neler yaşandı?
Geçtiğimiz hafta Sahra, topladığı yüksek puanlarla haftanın birincisi olmuş ve 10 altın bileziği kazanmıştı. Ancak Emine elenerek yarışmaya veda etmişti. Bu hafta ise yeni katılan Asena’nın performansı merakla takip ediliyor.