Ramazan bu yıl 19 Şubat 2026 Perşembe günü başlıyor. İlk sahur, 18 Şubat’ı 19 Şubat’a bağlayan gece yapılacak; ilk iftar ise 19 Şubat Perşembe akşamı açılacak. Diyanet’in yayımladığı imsakiye ile İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere 81 ilin vakitleri ilan edildi.
Başlangıç 19 Şubat, ilk sahur bir gece önce
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından paylaşılan 2026 dini günler takvimine göre Ramazan ayı 19 Şubat 2026 Perşembe günü başlıyor.
Bu tarih, aynı zamanda ilk orucun tutulacağı gün anlamına geliyor. Oruç için niyetin yapıldığı ilk sahur ise bir gün önce, 18 Şubat Çarşamba gününü 19 Şubat Perşembe’ye bağlayan gece gerçekleşecek.
İzmir'de ilk gün sahur ve iftar saatleri
Ramazan’ın ilk günü olan 19 Şubat 2026 Perşembe için üç büyük ilde Diyanet verilerine göre öne çıkan vakitler şöyle:
İstanbul: İmsak/Sahur 06:22 – İftar 18:49
Ankara: İmsak/Sahur 06:06 – İftar 18:35
İzmir: İmsak/Sahur 06:29 – İftar 19:00
İl il imsakiye nasıl takip edilir?
81 ilin vakitleri “tek listede” dolaşıma girse de en güvenilir yöntem, Diyanet’in resmi sayfasından il/ilçe seçerek ilerlemek. Örneğin İzmir için günlük vakitler, tarih bazında imsak, güneş, öğle, ikindi, akşam, yatsı şeklinde yayımlanıyor.
Özellikle büyükşehirlerde ilçeler arasında küçük farklar oluşabildiği için, “yakın şehir” yerine doğrudan kendi il/ilçe seçimi daha sağlıklı sonuç veriyor.
Teravih, Kadir Gecesi ve bayram tarihleri de takvimde
Ramazan’la birlikte yalnızca oruç saatleri değil, ibadet ve dini gün takvimi de gündeme geliyor. 2026 dini günler listesine göre:
Kadir Gecesi: 16 Mart 2026 Pazartesi
Ramazan Bayramı arefesi: 19 Mart 2026 Perşembe
Ramazan Bayramı 1. gün: 20 Mart 2026 Cuma
Teravih namazı ise Ramazan’ın başlamasından önceki akşam kılındığı için, ilk teravihin 18 Şubat Çarşamba akşamı camilerde eda edilmesi bekleniyor.



