Emniyet güçlerinin sokakları zehir tacirlerinden temizlemeye yönelik yürüttüğü kararlı mücadele, İzmir genelinde hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Karabağlar ilçesinde uyuşturucu ticareti yapıldığına dair alınan istihbaratları değerlendiren polis ekipleri, başarılı bir operasyona daha imza atarak gençleri zehirlemeye hazırlanan bir şebekeyi çökertti.

4-5-6 Mayıs 2026 Denizli'nin 11 ilçesinde elektrik kesintisi!
4-5-6 Mayıs 2026 Denizli'nin 11 ilçesinde elektrik kesintisi!
İçeriği Görüntüle

I Z M I R D E U Y U S T U R U C U O P E R A S Y O N U 3 G O Z A L T 1292274 384453

Sokak Satıcılarına Yakın Takip

Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ile Devriye Ekipler Amirliği koordinasyonunda yürütülen saha çalışmaları kapsamında, ilçede uyuşturucu trafiğini yöneten kişilere yönelik geniş çaplı bir inceleme başlatıldı. Yapılan titiz fiziki ve teknik takipler sonucunda, A.D. (28), H.Ş. (24) ve Ş.A. (26) isimli şüphelilerin sokak satıcılığı yaptığı ve sevkiyatları dikkat çekmemek amacıyla motosiklet kullanarak gerçekleştirdikleri tespit edildi. Gerekli delillerin toplanmasının ardından harekete geçen güvenlik güçleri, şebeke üyelerini suçüstü yakalamak için operasyon düğmesine bastı.

Önceki gün şüphelilerin kullandığı güzergahlar üzerinde pusuya yatan ekipler, motosikletli kuryeleri durdurmak istedi. Karşılarında bir anda emniyet güçlerini gören üç şüpheli, "dur" ihtarına uymayarak hızla olay yerinden kaçmaya başladı. Sokak aralarında yaşanan ve adeta aksiyon filmlerini aratmayan sıcak takip sırasında panikleyen şüpheliler, yanlarında taşıdıkları ve içinde uyuşturucu bulunan poşetleri yola fırlatarak izlerini kaybettirmeyi denedi. Ancak devriye ekiplerinin bölgeyi hızla ablukaya alması sonucu kaçış rotaları kapanan A.D., H.Ş. ve Ş.A. fazla uzaklaşamadan yakalanarak gözaltına alındı.

Anahtarlık Görünümlü Hassas Terazi Şaşırttı

Şüphelilerin gözaltına alınmasının ardından, kaçarken yola attıkları poşetlerde, ulaşım sağladıkları motosiklette ve kendilerine ait iş yerinde eş zamanlı, kapsamlı aramalar gerçekleştirildi. Yapılan detaylı aramalarda; piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış 1 kilo 705 gram skunk maddesi, 2 adet ruhsatsız tabanca ve bu silahlara ait 11 adet mermi ele geçirildi.

Baskında polis ekiplerini şaşırtan en ilginç bulgu ise zehir tacirlerinin kullandığı ekipmanlar oldu. Aramalarda, dikkat çekmemek için özel olarak tasarlanmış ve dışarıdan bakıldığında sıradan bir araba anahtarı gibi görünen bir hassas terazi bulundu. Toplam iki adet hassas teraziye ve diğer suç unsurlarına el konulurken, sağlık kontrollerinden geçirilen üç şüphelinin Karabağlar Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade ve sorgu işlemlerinin sürdüğü bildirildi

Kaynak: haber merkezi