Muğla'nın Seydikemer ilçesi, öğle saatlerinde başlayan orman yangınıyla sarsıldı. Edinilen bilgilere göre, ilçeye bağlı Gölbent Mahallesi sınırlarındaki ormanlık alanda, henüz netlik kazanmayan bir sebeple alevler yükselmeye başladı. Çevre sakinlerinin durumu fark edip yetkililere bildirmesi üzerine bölgede alarm durumuna geçildi.

Ekipler Seferber Oldu

İhbarın hemen ardından yangın bölgesine Orman Genel Müdürlüğü'ne (OGM) bağlı çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Bölgede etkili olan rüzgarın alevlerin yayılma hızını artırması nedeniyle müdahalenin kapsamı genişletildi.

Çeşme'de çöplükte çıkan yangın makilik alana sıçradı
Çeşme'de çöplükte çıkan yangın makilik alana sıçradı
İçeriği Görüntüle

Yangını en kısa sürede kontrol altına almak amacıyla yürütülen çalışmalara; havadan 2 helikopter, karadan ise 6 arazöz ve 2 su ikmal aracı ile çok sayıda orman işçisi destek veriyor.

Söndürme Çalışmaları Devam Ediyor

Alevlerin daha geniş bir satha yayılmasını önlemek amacıyla yangının etrafını sarmaya çalışan ekiplerin rüzgarla mücadelesi sürüyor. Yetkililer, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldığını bildirirken, ekiplerin kararlı müdahalesinin sürdüğü kaydedildi.

Kaynak: haber merkezi