En değerli şey hayattır insan için. Bir kere verilir insana hayat. Ve insan hiçbir utanç ve teessüre yer bırakmayacak sinsilik ve pislik dolu bir geçmişten yüzü kızarmayacak ve ölürken de olanca gücünü ulusunun ve ülkesinin en soylu amacına; barış, dostluk, kardeşlik türkülerini söylemede ana unsur olan kültür, sanat ve spor alanında erdem ve onur mücadelesine hasrettiğini söyleyebilecek şekilde yaşamak zorundadır.
Türk’ün ateşle imtihan verdiği günlerde Karşıyakalılar, gökyüzü şahittir ki ulusal direnişin spor alanlarında öncüleri kurtuluş savaşının da kuvvacıları olmuşlardır. Büyük Kurtuluş’tan 11 yıl önce Karşıyaka Spor Kulübü’nü kuran gençler, aynı zamanda, yedi düvele karşı savaşan, padişahçılara, mandacılara, bölücülere, gericilere karşı zafer kazanan Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleri olarak 9 Eylül günü İzmir’e girmişlerdir.
İzmir’de ilk spor kulübünü kuran Karşıyakalılar tarihten coğrafyaya, dünden bugüne, ulus ve ülke üzerine hep sevmek, sevgiyi üretmek, sevdaları çoğaltmak üzerine kelam etmiştir. Yaşarken her anın değerini bilen Karşıyakalılar hazır olunca gidebilmek için de hep sevgiler, sevdalar, ışıklarla dolu bir Türkiye için mağrur yaşamışlardır.
Spor alanlarında ulusal direnişin öncüleri olan Karşıyakalılar savaş alanlarına taşıdıkları kurtuluş mücadelesinde de acıyla dağlanan sevginin ama hep gücün simgesi olmuşlardır.
Karşıyakalı, Karşıyaka sevgisini hiçbir zaman üretmekten geri kalmamış, kendini vererek bu sevgiyi dağların doruklarına taşımıştır.
Karşıyaka Spor Kulübü Karşıyakalı’nın 107 yıllık sevdasıdır.
Karşıyaka Spor Kulübü Karşıyakalı’nın 107 yıllık umududur.
1912 yılında başlamıştır Karşıyakalı’nın bu sevdası, 107 yıldır söylenen güzel türkünün, şiiri, sevgisi, umududur Karşıyaka.
“Sen Türkiye gibi aydınlık ve güzelsin” diyor Cahit Külebi. Sen Türkiye gibi aydınlık ve güzelsin, aydınlık ve güzel sevdalara layıksın Karşıyakalı.
107 yıldır süren ve dünya döndükçe sürecek “yeşil bir güvercin dalında kırmızı bir gülün” destanını yazmıştır Karşıyakalı.

Mehmet İhsan Zeyrek


“Ölür ölmez unutulmak istemiyorsanız, ya okumaya değer eser yazın” diyor, Benjamin Franklin; “Ya da yazılmaya değer işler yapın.”
Karşıyaka’nın ünlü Cumhuriyet İlkokulu’nun öğretmenlerinden ve ilköğretim müdürlerinden eğitimci yazar Mehmet İhsan Zeyrek de bu söze uygun bir yaşam sürdürdükten sonra 16 yıl önce bugün ışıklara yol aldı.
Karşıyaka’nın has emekçi ve sporcularından Emre ve Müçteba ile Nur Zeyrek Ersayın kardeşlerin babası Mehmet İhsan Zeyrek, hem okunmaya değer eserler yazdı; hem de yazılmaya değer işler yaptı.