Yeni yıla 6 gün kala umutlarımız bitmesin diyoruz.. Milli Piyango alanlar belki hepimizden şanslı. Çarşıyı pazarı gezerek vatandaşlarla konuşuyorum. Tabii en önemli sorun emekli maaşları zammı. “ Bu zam bize yoksulluğun devam edeceğini gösteriyor. Pazardaki sebze meyve fiyatlarını  gördünüz. Yetkililer gelsin de görsün perişanlığımızı”

Yeni yıla 6 gün kala umutlarımız bitmesin diyoruz Şu an ülkemiz Avrupa sonuncusu”

 İşsizlik ne durumda CHP’nin görüşüne bakalım”

4 milyon 550 bin kişi iş bulmaktan umudunu kesti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, 2024 yılının ilk 10 ayında 1 milyon 494 bin kişinin işini kaybettiğini söyledi;

“ İşini kaybedenlerden sadece yarısının işsizlik ödeneğinden yararlanabiliyor. İşsizlik ödeneğine ulaşmak aslanın ağzında.770 bin kişi hem işini kaybetti hem de maaşsız kaldı.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, 2024 yılının ocak-kasım döneminde işsizler ordusuna 1 milyon 494 bin kişinin daha katıldığını söyledi. İşsiz kaldığı halde işsizlik ödeneğine başvuru şartlarını taşımadığı için İş-Kur'a hiç başvuru yapamayanlar da hesaba katıldığında bu sayının çok daha yüksek olduğunu kaydeden Bulut, işsizlik ödeneğine ulaşmanın önündeki engellerin mağduriyeti daha da artırdığını belirtti.

Çarşı, pazar dolaşmaya devam ediyoruz. Vatandaşa soruyoruz kayyum için ne diyorsunuz ?

“A partisi belediyelere kayyum atarken B partisi pas geçiliyor. Bu adalet mi ?”

Nobel ödüllü ekonomist Daron  Acemoğlu ekonomiyi değerlendiriyor;

“ Türkiye ekonomisinin son dönemde iyi bir görünüm sergilemedi. Ekonomi büyüyemiyor ve özel yatırımlar genel anlamda zayıf. Ekonomi zayıf olmasına rağmen kamu talebi yönlü büyüme söz konusu. Kamunun ekonomide artan rolü, yükselen enfasyon, yüksek cari açık bu durumun göstergesi. Tüm bunlar şaşırtıcı değil. Bir ekonominin büyümesi ekonomik kurumlarıyla doğrudan ilişkilidir. Türkiye'de son birkaç yıl içerisinde gerek kurumlar, gerek yasal sistem, gerekse yolsuzluk sicili kötüleşti”

Aslında sorunlar o kadar çok ki. Hangi birine bakalım.?

Adalet mekanizması, burnumuzun dibindeki  savaş,

Uluslararası araştırma şirketi Ipsos, Türkiye’ye ilişkin son anket sonuçlarını açıkladı. Buna göre “Türkiye’nin en önemli sorunu nedir?” sorusuna katılımcıların yüzde 85’i “ekonomi dedi. Enflasyonun ardından en önemli sorunlar arasında; doğal afetler, siyaset ve göçmen sorunu yer aldı.

Haftaya yeniden buluşmak üzere hoşça kalın dostlar.