Takip ettiği kadınları gizlice kaydetti
Diyarbakır'da kadınları takip ederek gizli çekim yapan bir kişi, polis ekiplerinin yürüttüğü operasyon sonucu gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, sosyal medya üzerinden paylaşılan rahatsız edici görüntüler üzerine harekete geçti. Yapılan incelemelerde, görüntülerin kaynağının Ş.K. olduğu tespit edildi.
Telefonunda çok sayıda kayıt bulundu
Polis ekipleri tarafından yakalanan Ş.K., gözaltına alındıktan sonra detaylı bir incelemeye tabi tutuldu. Şüphelinin cep telefonunda yapılan incelemelerde, kadınları gizlice çektiği çok sayıda fotoğraf ve video kaydı ele geçirildi. Ş.K., emniyetteki ifadesinde suçunu kabul etti.
Mahkemede tutuklandı
Emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ş.K., savcılıktaki sorgusunun ardından mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, kadınların mahremiyetini ihlal eden ve toplumda ciddi bir huzursuzluk yaratan bu fiilleri göz önünde bulundurarak şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.
Sosyal medyada tepki çekti
Olayın duyulmasının ardından sosyal medyada kadın hakları savunucuları ve kullanıcılar büyük tepki gösterdi. Birçok kişi, kadınların güvenliği için daha sert yaptırımların uygulanması gerektiğini belirtti. Yetkililer, benzer vakaların önüne geçmek için çalışmaların süreceğini ifade etti.