CHP İstanbul İl Başkanlığı çevresinde polis ablukasının devam ettiği saatlerde, parti yetkililerinden CHP’lilere ve demokratlara çağrı geldi. Yapılan açıklamada, binanın yalnızca bir il başkanlığı değil, “Atatürk’ün evi” ve “CHP’nin baba ocağı” olduğu vurgulandı.

“Demokrasiye sahip çıkın” vurgusu

Mesajda şu ifadeler öne çıktı:
“Sözümün ve sesimin eriştiği bütün demokratları, bütün CHP’lileri İstanbul’daki baba ocağına, Atatürk’ün evine sahip çıkmaya davet ediyorum.”

Bu çağrı, İstanbul Valiliği’nin altı ilçede ilan ettiği eylem yasağına rağmen yapıldı. Parti cephesi, gelişmeleri demokrasiye müdahale olarak nitelendiriyor.

İstanbul Barosu’ndan Manifest soruşturmasına tepki: 'Kadınların ifade özgürlüğüne saldırı'
İstanbul Barosu’ndan Manifest soruşturmasına tepki: 'Kadınların ifade özgürlüğüne saldırı'
İçeriği Görüntüle

Gözler pazartesi gününe çevrildi

Kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in pazartesi günü CHP İstanbul İl Başkanlığı’na gideceğini açıklamasıyla birlikte, parti içindeki gerilim artmış durumda. Gençlik kolları ve birçok CHP’li, “Demokrasimizi kayyımlara teslim etmeyeceğiz” diyerek binada toplanma çağrısı yapmıştı.

Özgür Çelik İstanbul İl Başkanlığı çevresinde yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamasında, “Bu mesele Özgür Çelik meselesi değildir, CHP meselesi değildir. Bu mesele memleket meselesidir” dedi. Çelik, “Biz kazanacağız, birlikte kazanacağız” ifadeleriyle dayanışma çağrısı yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi