Kurban Bayramı’nda arefe ve bayramın ilk günü toplam 35 binden fazla araca hız ve radar cezası kesilmesi, kamuoyunda büyük tartışma yaratmıştı.
Tepkiler üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı ortak bir çalışma başlattı.

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, trafik işaret levhalarını sadeleştirme çalışmaları sonucunda ülke genelinde 32 bin 845 levhanın kaldırıldığını duyurdu.

20 bini aşkın hız levhası kaldırıldı

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, sadeleştirme kapsamında 20 bin 55’i hız levhası olmak üzere toplam 32 bin 845 tabelanın kaldırıldığını belirtti.
Uraloğlu, “Karmaşık ve birbiriyle çelişen hız sınırı işaretleri sürücülerde kafa karışıklığına yol açıyordu. Amacımız trafik güvenliğini koruyarak daha net bir sistem oluşturmak.” dedi.

Kavşak ve virajlarda hız sınırları değişti

Sadeleştirme çalışmaları kapsamında 348 virajda ve 928 kavşakta hız levhası kaldırıldı,
427 virajda ve 108 kavşakta ise hız sınırında değişiklik yapıldı.

Ayrıca 553 bozuk satıhlı yolda hız levhaları tamamen kaldırıldı.
Bunun yanında 875 noktaya “Hız sınırlaması sonu” levhası eklendi.

11 binin üzerinde levha tek seferde kaldırıldı

Uraloğlu, trafik güvenliğini artırmak için 138 refüj aralığının kapatıldığını ve bu çalışmalar sırasında
11 bin 258’i hız levhası olmak üzere toplam 19 bin 61 tabelanın kaldırıldığını açıkladı.

Bugün gram altın, çeyrek altın, tam altın ve bilezik kaç lira? (6 Kasım 2025 Perşembe)
Bugün gram altın, çeyrek altın, tam altın ve bilezik kaç lira? (6 Kasım 2025 Perşembe)
İçeriği Görüntüle

Bakan, “Trafikte sürücülerin gereksiz levhalarla karşılaşmasını önleyerek dikkat dağınıklığını azaltmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sadeleştirme çalışmaları yalnızca hız levhalarıyla sınırlı kalmadı.
Açıklamaya göre, 31 Ağustos itibarıyla 992 yaya geçidi kaldırıldı.
Yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde ise görsel netlik ve güvenliği artırmak amacıyla yeni düzenlemeler yapıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ