SEMİ TEKTAŞ/Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin 2026 yılı seçimli olağan genel kurul toplantısı, EİB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel kurulda, uzun süredir başkanlık görevini sürdüren Hayrettin Uçak görevini Cengiz Balık’a devretti.
“Sekiz yıl su gibi geçti”
2018 yılından bu yana başkanlık görevini yürüten Hayrettin Uçak, görev süresine ilişkin yaptığı değerlendirmede, geçen sürenin hızlı geçtiğini belirterek şunları söyledi:
“2018 yılında başladığımız bu görevde sekiz yıl su gibi geçti. Bu görevi bize layık gören herkese teşekkür ediyorum. Görev sürem boyunca işimizi severek yapmaya çalıştık. Umarım herkes için faydalı olabilmişizdir. Bu süreçte ihracatımızı yüzde 100 artırdık. Bundan sonra görevi Cengiz başkana devrediyoruz, ancak birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”
“Birlik en büyük gücümüz”
Başkanlık görevini devralan Cengiz Balık ise sektörün karşılaştığı zorluklara rağmen büyümeyi sürdürdüğünü vurguladı. Balık, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bugüne kadar birlikte görev yaptığımız sayın başkanımıza ve genel sekreterlik çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Yaklaşık 35 yıldır bu sektörün içindeyim. Bu süreçte en önemli kazancım birlik olmanın gücünü görmek oldu. Artan maliyetler ve yoğun rekabet koşulları hepimizi zorladı. Ancak tüm bu zorluklara rağmen sektör olarak büyümeyi başardık. Önümüzdeki dönemde, tüm paydaşlarımızın daha güçlü olduğu ve yeni pazarlara açılan bir yapı için çalışmayı sürdüreceğiz. Bu birlik hepimizin ortak evidir.”





