Fenerbahçe’de olağanüstü seçim süreciyle ilgili kamuoyunda ortaya atılan tarih değişikliği iddiaları, kulüpten gelen resmi açıklamayla son buldu. Sarı-lacivertli yönetim, Olağanüstü Seçimli Genel Kurul toplantısının daha önce duyurulan takvim doğrultusunda gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kulübün sosyal medya hesapları üzerinden yayımlanan açıklamada, ilk toplantının 29-30 Mayıs 2026 tarihlerinde yapılacağı belirtildi. İlk oturumda yeterli çoğunluğun sağlanamaması halinde ise seçimli genel kurulun 6-7 Haziran tarihlerinde çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirileceği ifade edildi.

Genel kurul adresi açıklandı

Kulüpten yapılan bilgilendirmeye göre genel kurul toplantısı, Chobani Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nin yanında bulunan eski Kenan Evren Lisesi arazisinde yapılacak. Açıklamada toplantının saat 10.00’da başlayacağı belirtilirken, üyelerin giriş kartlarını kimlikleriyle birlikte ilgili masalardan teslim alabileceği kaydedildi.

Son günlerde sosyal medyada seçim tarihinin erteleneceğine dair çeşitli iddialar gündeme gelirken, yapılan resmi duyuru ile mevcut takvimin değişmediği netleşmiş oldu.

Göztepe potada son sözü Bandırma’ya bıraktı
Göztepe potada son sözü Bandırma’ya bıraktı
İçeriği Görüntüle

İlk toplantı mayıs sonunda yapılacak

Kulübün açıklamasında, Olağanüstü Genel Kurul’un ilk toplantısının 29-30 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirileceği bilgisi yer aldı. Bu toplantıda yeterli çoğunluğun sağlanamaması halinde ise ikinci toplantı için 6-7 Haziran tarihi işaret edildi. Fenerbahçe yönetimi, ikinci toplantının aynı yer ve aynı gündemle çoğunluk şartı aranmadan yapılacağını duyurdu. Böylece seçim sürecinin haziran ayının ilk haftasında tamamlanması bekleniyor.

44 binden fazla üye oy kullanabilecek

Açıklamada genel kurula katılım hakkı bulunan üye sayısına ilişkin de bilgi paylaşıldı. Buna göre seçimli genel kurulda oy kullanma hakkına sahip toplam üye sayısının 44 bin 741 olduğu belirtildi.

Kulüp yönetimi, üyelerin giriş işlemlerini daha hızlı tamamlayabilmesi için soyadlarına göre oluşturulan başvuru masalarına yönlendirileceğini duyurdu.

Başkan adayları için son tarih belli oldu

Fenerbahçe’de seçim gündeminin en önemli başlıklarından biri de başkan adaylığı süreci olacak. Kulübün açıklamasında, yönetim kurulu başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği adaylık başvurularının 22 Mayıs 2026 saat 18.00’e kadar yapılabileceği ifade edildi. Bu süreçte mevcut yönetimin yanı sıra olası başkan adaylarının nasıl bir yol izleyeceği merakla takip edilirken, sarı-lacivertli camiada seçim atmosferi giderek daha hareketli hale geliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ