Avrupa maçlarında geçmeyen tek bir gerçek var: Sıradan diyebileceğimiz rakipler karşında bile hâlâ favori olarak gösterilmiyoruz. Bunun asıl nedeni, Avrupa takımları sistemlerini oturtmuş olması ve fiziksel üstünlükleri.
Fenerbahçe, Feyenoord deplasmanında ilk yarıda oyunu rakibine bıraktı. Topa hâkim olan, temposunu dozunda ayarlayan Hollandalı takımdı. Ama yine de savunmanın alanını daraltıp dikkatli oynamasıyla tek bir gol fırsatına izin verildi.
İkinci yarı çok farklı bir görüntü vardı sahada. Hücumda daha etkili, dikkatli bir Fenerbahçe gördük. Mourinho’nun yaptığı iki hamle oyunun yönünü değiştirdi. Ve o dakikada Amrabat’ın golü skoru dengeledi. Ne yazık ki, hatta her zamanki gibi tam toparladık derken, yenilen basit gol geldi. Feyenoord’a şansı getirdi.
Oyunculardan Oosterwolde’ye ayrı bir parantez açmak gerekiyor. O kadar büyük bir sakatlığın ardından sahaya bu performansla dönebilmek büyük yetenek. Skriniar da savunmada hep olduğu gibi o güveni verdi. Duran’ın biraz daha zamana ihtiyacı var. Fred ise gözleri eski performansını aratıyor.
Bakalım artık gözler Kadıköy’de. 90 dakika kolay olmayacak ama taraftarın desteğiyle her şey mümkün.
Burası Kadıköy, buradan çıkış yok…