Baharın büyülü dokunuşuyla doğanın yeniden uyandığı, ağaçların tazelenen yapraklarıyla yeşilin her tonunun dans ettiği bu günlerde, sanatın ihtişamı ve müziğin büyüsü bir araya geliyor.
5.AASSM Uluslararası Barok Müzik Festivali, müzikseverleri zamanda bir yolculuğa davet ediyor. Barok dönemin görkemli besteleri, dönemin otantik enstrümanlarıyla hayat bulurken, dünyaca ünlü virtüözler ve orkestralar, izleyicilere unutulmaz bir sanat deneyimi vaat ediyor. Klasik müziğin zarafetiyle büyülenmek, ruhu dinlendirmek ve sanatın evrensel dilinde buluşmak isteyen herkes bu büyülü atmosfere davetli!
Leandro Marziotte&İzmir Barok
2021 yılında başlayan Barok Müzik Festivali dört yıldır AASSM`de barok müziğin önde gelen isimlerini sanatseverlerle buluşturuyor. Bu yıl 5.si düzenlenen AASSM Uluslararası Barok Müzik Festivali, 7 Nisan Pazartesi günü saat 20.00`de gerçekleştirilecek `Leandro Marziotte & İzmir Barok` konseri ile başlıyor.
İzmir Barok, Rönesans ve Barok dönemin eserlerini, dönem çalgıları ile büyüleyici bir ses olan Kontrtenor Leandro Marziotte ve Soprano Linet Şaul'a eşlik edecek. Aynı zamanda oda müziği eserlerinden bir şeçkiyi dinleyicilerle buluşturacak.
2008 yılında kurulan İzmir Barok topluluğunun en dikkat çekici özelliği Türkiye’de ilk kez barok dönem çalgılarını kullanarak barok üslupla konser gerçekleştirmesidir. Türkiye’de ve yurtdışında birçok konserler veren İzmir Barok'un en önemli hedeflerinden biri, barok dönemi çalgılarını, barok müziği ve bestecilerini sevdirmek ve bu alanda yeni toplulukların oluşumuna öncülük etmektir. Topluluk bu konserde, Lirik Şan alanında yüksek diplomaya ve Çağdaş Şan alanında uzmanlığa sahip olan, Avrupa ve Amerika’daki en prestijli tiyatro ve festivallerde sahne almış, Kontrtenor Leandro Marziotte'i konuk ediyor.
İzmir Barok:
Linet Şaul-Soprano
Güzin Teoman Özdamar-Barok Obua
Elif Aksoy-Barok Klarnet
Hakan Özaytekin-Barok Keman
Bülent Oral-Viola da Gamba
Diego Leveric-Archlute
Özlem Ebesek-Klavsen
Hüseyin Tuncel-Perküsyon
Cello Duo
5. AASSM Uluslararası Barok Müzik Festivali, 9 Nisan Çarşamba günü saat 20.00`de gerçekleştirilecek `Cello Duo` konseri ile devam ediyor.
Viyolonsel sanatçısı İzzet Nazlıaka ve Aslı Gültekin'den oluşan Cello Duo, konserde Boccherini, Telemann ve Vivaldi'nin viyolonsel sonatlarını seslendirecek.
İzzet Nazlıaka viyolonsel eğitimine 1980 yılında Ankara’da başlamış, kariyeri boyunca orkestra eşlikli birçok konser vermiştir. H.Ü. Ankara Devlet Konservatuarı’ndan mezun olan Nazlıaka, 2008 yılında Doçent unvanını kazanmış olup 2010 yılından bu yana H.Ü. Ankara Devlet Konservatuarı’nda viyolonsel sanat dalı başkanlığını yürütmektedir.
Viyolonsel eğitimine 1994 yılında H.Ü. Ankara Devlet Konservatuarı'nda Doç. İzzet Nazlıaka'nın öğrencisi olarak başlayan Aslı Gültekin, 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi'nden mezun oldu ve aynı yıl Ankara Devlet Opera Balesi'nde ücretli orkestra sanatçısı olarak çalışmaya başladı. Birçok orkestrada görev alan Gültekin, halen Başkent Üniversitesi Orkestra Akademik Başkent’te Orkestra Sanatçısı ve Başkent Quartet üyesi olarak görev yapmaktadır.
Program:
Luigi BOCCHERINI - Viyolonsel Sonatı No:8 - G 8 Si bemol majör
Luigi BOCCHERINI - Viyolonsel Sonatı No:9 - G 9 Fa Majör
Georg Philipp TELEMANN - Viyolonsel Sonatı TWV 41 D:6
Antonio VIVALDI - Viyolonsel Sonatı Op: 14 Sonata No:1
İzBB AASSO Konseri Şef Nil Venditti&Solist Elvin Hoxha Ganiyev
İzbb Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası`nın (AASSO), 10 Nisan Perşembe günü saat 20.00`de gerçekleştireceği konserinde orkestra, Nil Venditti yönetiminde Keman Sanatçısı Elvin Hoxha Ganiyev`i konuk edecek.
2024/25 sezonu İstanbul CRR Orkestrası daimi şefi olup aynı zamanda 2024/25 sezonundan itibaren Royal Northern Sinfonia’nın baş konuk şefi olan Venditti, 2025 London Royal Philharmonic Society tarafından orkestra şefleri kategorisinde ödül için aday gösterilen üç şef arasında bulunmaktadır.
Konserin solisti Elvin Hoxha Ganiyev, Almanya'da bulunan Folkwang Universität der Künste in Essen'den Konzertexamen derece sahibi olan, Hochschule für Musik Theater und Medien Hannover'dan Yüksek Lisansını ve İspanya Escuela Superior de Música Reina Sofia'da lisansını alan geniş ve çeşitli bir repertuvara sahip keman sanatçısıdır.
Program:
Fazıl SAY / Haremde 1001 Gece Keman Konçertosu
Modest MUSSORGSKY / Bir Sergiden Tablolar
Musica Mundi (Camara)
AASSM Uluslararası Barok Müzik Festivali, 19 Nisan Cumartesi günü saat 20.00`de gerçekleştirilecek Musica Mundi (Camara) konseri ile devam ediyor.
Musica Mundi 20. yüzyılın ortalarından itibaren müzik dünyasında moda haline gelmeye başlamış olan, eski müziği yazıldığı dönemin çalgıları ve müzik yapma anlayışıyla seslendirme hareketinden etkilenerek kurulmuş yeni bir topluluktur. Yaklaşık 14 kişiden oluşan topluluğun merkezinde bulunan grup 'Camara' alt başlığıyla eski dönem oda müziği repertuvarına odaklanmıştır. Musica Mundi 'Camara' programlarında Corelli, Vivaldi, Bach ve Handel gibi zamanla ana akım haline gelmiş olan popüler bestecilerin yanı sıra, iyi bilinmeyen ve unutulmuş bestecileri bir araya getirir.
Musica Mundi (Camara)'nın bu konseri “Aydınlanma Çağı’nda Trio Sonat” adını taşıyor. Trio Sonat, Barok dönemin (yaklaşık 1600-1750) en önemli ve karakteristik oda müziği türlerinden biri olup, 17. yüzyıl başlarında İtalya'da ortaya çıkmış ve kısa sürede Avrupa'nın diğer bölgelerine yayılmıştır.
Musica Mundi (Camara):
Yusuf Yalçın (Keman)
Elif Ece Kaya (Keman)
Yusuf Çelik (Viyolonsel)
Burak Basmacıoğlu (Klavsen)
Sarper Dağtekin (Lute & Gitar)
Program:
Salamone Rossi / Sonata (IV) sopra l'aria di Ruggiero (1613)
Biagio Marini / Sonata sopra la Mónica Op. 8 No. 45 (1626)
Giovanni Legrenzi / Trio Sonat 'La Cornara' Op. 2 No. 1 (1655)
Dietrich Becker / Trio Sonat No. 1 Do Majör (1674)
Antonio Vivaldi / Sonata da Camera Op. 1 No. 1 sol minör (1705)
Johann Sebastian Bach / Trio Sonat re minör [BWV 527] (ca. 1727)
William Boyce / Trio Sonat Op. 2 No. 5 Re Majör (ca. 1745)
Domenico Gallo / Trio Sonat Op. 1 No. 1 Sol Majör (ca. 1760)
Muhteşem Sinyora
26 Nisan Cumartesi günü saat 20.00`de gerçekleştirilecek Muhteşem Sinyora konseri ile devam ediyor.
Proje Kurgu ve Sanat Yönetmenliğini Çimen Seymen'in yaptığı konsere Fehmi Karaaslan Resitan olarak katılıyor.
La Turchescha Ensemble:
Müzik Yönetmenleri: Çimen Seymen, Françoise Enock
Çimen Seymen: Soprano
Françoise Enock: Viola Da Gamba, Rönesans Viele,
Gabriele Natilla : Barok Gitar, Rönesans Vihuela
Solene Riot: Rönesans Flütleri, Rönesans Kornet
Laurent Sauron: Portekiz Duf, Kastanyet, Nakkare, Def
Ünlü Fransız yazar ve filozof, Catherine Clement'in "La Senora" romanından esinlenen bu Resitan'lı Konser, Rönesans devrinde Lizbon'dan İstanbul'a kadar yaşanmış bir göç hikayesini, aynı dönemin müzikleri eşliğinde sahneye getiriyor.
Konser programı, Rönesans devri, İspanyol ve Portekiz saray bestecilerinin eserlerinin bir derlemesi olan “Cancionero Musical de Palacio” elyazması ile Topkapı saray müziklerinin derlemesi olan “Mecmua î Saz ü Söz” elyazması gibi iki büyük dönem müziği kaynağı eserlerinden oluşuyor. Konserde Rönesans Avrupası'nın çalgıları ile yorumlanan, İspanyol, İtalyan, Portekizce sesli ve çalgısal eserler, aynı devrin Osmanlı saray müziği ile buluşarak, aralarındaki müzik diyalogları ile Akdeniz ülkelerinin müzik etkileşimlerini öne çıkarıyor.
Baroquest&Marton Borsanyi
AASSM Uluslararası Barok Müzik Festivali, 27 Nisan Pazar günü saat 20.00`de gerçekleştirilecek Baroquest & Marton Borsanyi konseri ile son buluyor.
Konçertonun Evrimi adını taşıyan konserde dinleyeceğimiz Marton Borsanyi, uzun yıllar boyunca müzik çalışmalarını on yedinci yüzyıl klavye müziğine odakladı. Oberwil'deki (Basel-Landschaft) Reform Kilisesi'nde ve Egerkingen'deki St. Martin Roma Katolik Kilisesi'nde org sanatçısı olan Bonsanyi, klavsen ve org solisti olarak düzenli konser performansları sergiliyor.
Konçertonun Evrimi / The Evolution Of The Concerto:
Marton Borsanyi: Solo Klavsen
Özge Özerbek: Solo Keman
İmge Tilif: Keman
Billur Kibritçioğlu: Keman
Elif Nayman: Keman
Dinç Nayan: Viyola
Denizsu Polat: Viyola
Mehmet Gökhan Bağcı: Viyolonsel
Hacer Özlü: Kontrbas
Program:
Georg Philipp Telemann - Re minör Konçerto TWV 43:d2
Tomaso Albinoni - Re Majör Konçerto Op.7 No.1
Georg Philipp Telemann - Uvertür-Süit Si minör TWV 55:h4
Georg Philipp Telemann - Sol Majör Konçerto TWV 43:G5
Johann Sebastian Bach - Klavsen için Konçerto Re minör No.1 BWV 1052