Sanatseverleri haziran ayında da AASSM sahnelerinde keyifli zamanlar bekliyor. 20. yüzyılın en önemli şairlerinden, tüm dünyanın tanıdığı ve Çağdaş Türk Şiir’inin en önemli ismi Nâzım Hikmet Ran'ı anma etkinlikleri kapsamında şairin; iyilerin her zaman kazanacağını, iyilerin iyilik, kötülerin de kötülük bulacağını, çocukların hayal dünyasından anlattığı "Sevdalı Bulut" masal kitabının keman uyarlaması, 2-3 Haziran tarihlerinde AASSM sahnesinde çocuklar ve yetişkinlerle buluşacak.
Dinleti halka açık ve ücretsiz gerçekleşecek.
25 Haziran'da Çoksesli Koro Konseri
İzbb Çoksesli Çocuk Korosu & İzbb Çoksesli Korosu Konseri ardından 30 Haziran'da Agora Senfoni Orkestrası Hayvanlar Karnavalı AASSM sahnelerinde halka açık ve ücretsiz gerçekleşecek.
7 Haziran – 26 Temmuz tarihleri arasında 37. Uluslararası İzmir Festivali etkinlikleri AASSM sahnelerinde gerçekleşiyor.
7 Haziran'da İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde, Türk – Macar 100. Yıl Dostluk Konseri Franz Lizst Chamber Orchestra sanat severlerle buluşuyor. Etkinliğin şefi István Várdai, piyanosundaysa Gülsin Onay yer alıyor.
8-14 Haziran tarihleri arasında da ''Uluslararası Piyano Yarışması'' Mozart Akademi tarafından gerçekleşecek.
8 Haziran'da ''Once Müzikali''
24 Haziran'da Ahmed Adnan Saygun Orkestrası'nın Yaza Merhaba Konseri “Müzikaller” etkinlikleri sahne alacak.
İzmir Film festivali kapsamında tiyatro severleri hiç duymadıkları bir Symrna Masalı anlatan Hayal-i Temsil bekliyor.
Bir Tarih Kadar Hayal, Bir Rüya Kadar Gerçek
Oyunda, yaşamları boyunca hiçbir araya gelmemiş Bedia Muvahhit ve Afife Jale, makyör Dikran’ın belleğinde, hayali bir temsilde bir araya gelirler. Dikran’ı, Cumhuriyet öncesinin ve sonrasının-tiyatrodaki- tanıklarından biri olarak ele alan yazar Ahmet Sami Özbudak, iki kadın olgusu üzerinden yaratısıyla, hâlâ süren kadına şiddeti, kadının yaşadığı yasakları, zorlukları, kısacası, hayatta var olmak için yaptıkları mücadelelerini anlatıyor…
Kurmaca ile yaşanmış olanın, gerçekle hayalin iç içe geçtiği oyun, bakış açımızla bir masal ortamına götürüyor bizleri. İki kadın karakter üzerinden onların aşklarıyla, tutkularıyla, tiyatro tutkusu için ödedikleri bedellerle ve erkek egemen bir toplumda kadın olmanın zorluklarıyla; Cumhuriyet’in değerleri ile yüzleştiriyor seyircisini.
Dönemin müzikleri, dansları, temsil anlayışıyla var ettiğimiz bir atmosferin, yüz yıllık bir masalın dünyasında bulacağız kendimizi.
Gürol Tonbul’un rejisörlüğünü üstlendiği oyunun oyuncuları ise; İ.Hakan Özgömeç, Özlem Başkaya, Burcu Ongun, Altay Çığırtkanlar, Emirhan Yeşilyuva, Koray Doğan ve Nihat Demirkol’dan oluşuyor.