Ankara Tıp 1971-72 mezunları geçen yıl, Kayseri- Sivas üzerinden Kemaliye’yi görmeye gidiyorduk. Karaözü’nün yakınından geçeceğiz diye heyecanlanmaya başlamıştık. Çünkü Karaözü, Anadolu’nun ortasında bir meşale gibi aydınlık saçan bir yerleşim birimidir.

Otobüsümüz Sarıoğlan’da, Karaözü yol ayrımına yaklaşınca şoförümüzden direksiyonu oraya kırmasını rica ettik. Karaözü’nün sokaklarında aydın yüzlü insanlarla sohbet etmek ve Kızılırmak üzerindeki ünlü Şahruh köprüsünde yürümek büyük keyif vermişti hepimize.
                                   

ŞAHRUH DERGİSİ

Karaözülü olan rahmetli Cengiz Keleş Öğretmen, yıllarca önce beni İzmir’deki Karaözü Derneği’nin düzenlediği bir kültür toplantısına çağırmış, orada bana bir Şahruh Dergisi vermişti. Daha sonra abone olduğum bu dergiyi elime her aldığımda heyecanlanırım. Çünkü içinde Karaözü’nün özgürlük havası vardır, Atatürk devrimlerine sahip çıkan Karaözülülerin yazıları vardır.

Yıllardır, Senem Doğanay ve Nevzat Erdoğan’ın büyük özverileri ile çıkmakta olan derginin yayın kurulunda Güler Doğanay Adıgüzel ve Tayyar Seven de var. Böyle bir dergiyi üç ayda bir bile olsa, çıkarmanın zorluklarını bilen biri olarak ŞAHRUH’un ayakta kalmasına katkıda bulunan herkesi gönülden kutluyorum. 

Önümde Şahruh Dergisinin 126. (Nisan-Mayıs-Haziran) ve 127. (Temmuz-Ağustos-Eylül) sayıları var. 

Çoğunda, anılarla dolu fotoğraflar bulunan bazı yazıların konu ve yazarlarını sizlerle paylaşmak istiyorum;
Pamukpınar Köy Enstitüsü Aydınlığından Geçen Karaözülü Öğretmenler ile Sağlık Memurları (Sercan Ünsal)/Karaözü “Sadık Baba Vakfı” Kuralım (Tayyar Seven)/ Kezi Bibi (Saim Dalak) ve Deli Kezi (İlhan Özdemir)/ Annem Zöhre Hoca (Erhan Hatipoğlu)/ Açsana Kapıyı Ana Ben Geldim (Nevzat Erdoğan)/Kızılırmak Üzerinde Bir Gerdanlık: Şahruh Köprüsü (Elif Buse Nur)/ Mırıkların Hekimhan’dan Hacıbektaş’a Göçü (Deniz Karameşe)/ Nusret Hatipoğlu’ndan Bir Anı (Senem Doğanay)/ Şiirler (Asım Doğanay)/ Karaözü Hikayeleri (Saim Dalak)
                      

İZMİR KARAÖZÜ DERNEĞİ

İzmir’de oldukça yüksek sayıda Karaözülü olduğunu biliyorum. Hepsi, Atatürk ilke ve değerlerine sahip çıktıkları kadar, geleneklerine ve memleketlerine de bağlı insanlar. İzmir Karaözü Kültür Derneği’nin amaçlarından biri de Karaözünden yayılan aydınlığı Şahruh Dergisi aracılığıyla herkese ulaştırmak. 

Bu derginin nasıl bir özveri ile çıktığını bilen biri olarak, Karaözülü olsun olmasın, aydınlığın mutluluğunu duyanların bu dergiye katkıda bulunmalarını isterdim.  Çok uzun yıllar yaşa, Şahruh Dergisi!

İşte size iletişim numarası;  0505 233 30 01