Kıymetli turizmci dostumuz Sevil Görgülü hastalığı sürecinde yaşadıklarını ve uzun mücadelesi sırasında öğrendiklerini kitaplaştırdı. Kitabın adı ise Usta Gazeteci Esat Erçetingöz'den geldi; "Pes Etmek Yok"
"Kitap, birkaç ay ömür biçilen bir insanın yedi yıl boyunca yaptığı ve başarılı olduğu kanserle mücadelesini konu ediyor.
Turizmin her kademesinde çalışan başarılı bir yönetici, iş insanı, turizm duayeni Sevil Görgülü, kitabında kanserle savaşında nasıl zafer elde ettiğini anlatırken 'Pes etmek yok!' diyor.
Kanser tedavisinin aileyle birlikte ortak yürütülecek bir mücadele olduğunu vurgulayan yazar, aile desteğinin önemine dikkat çekiyor.
'Aile desteği iyileşmemizdeki en önemli motivasyon kaynağı' diyen Sevil Görgülü, kitabını kanserle savaşında kendisini yalnız bırakmayan, sürekli destek veren ailesine ithaf ediyor.
Kitabı yazmaktaki amacını 'Benimle aynı savaşı verenlere ışık olabilmek ve bir parça da olsa umutlarını asla kaybetmemelerini sağlamak” diye açıklayan yazar, kitabının tüm gelirini de Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı’na (KİTVAK) bağışlıyor. Sevil Görgülü, 'Kanserden korkmayın.
Kanser sizden korksun. Onunla yaşamayı ve savaşmayı öğrenin' diye ekliyor.
****
Sevilen şarkıcı Edis’in annesi Sevil Görgülü'ye 8 yıl önce 4. evre metastatik kolon kanseri teşhisi kondu.
Kanserle yıllarca süren zorlu mücadelesinin ardından 2023’te sağlığına kavuştu Görgülü.
Süreçte de kitabını yazmaya başladı.
****
Önsözünde "Umarım bu kitap sizlere kutup yıldızı olur...",
sonsözü'nde ise "Sadece kendinize güvenin.
Hep birlikte iyi olacağız ve beraber şifalanacağız" yazmış Görgülü.
Yakın Kitabevi'ndeki imzasında okurları ile söyleşen Sevil Görgülü şunları söyledi;
"Kemoterapiler sonrası yaklaşık 10 saat süren bir ameliyata girdim. Adeta bıçak sırtı diyebileceğim bir ameliyattı. Ancak başarılı bir operasyonla kolon, karaciğer, safra kesesi, yumurtalık temizlendi. Ameliyattan çıktığımda boydan boya kesildiğim için 'zımbalı defter' gibiydim. O büyüklükteki tümörler genellikle 9-12 kürden sonra küçülebiliyormuş. Ben başaracağıma o kadar inanmıştım ki o hastalığı yok saydım. Altı kür sonra ameliyat yapılabilir noktaya geldim. Sağlığım şu anda iyi. Üç aylık kontrollerle devam ediyor. Son olarak 2023 yılının Haziran ayında kemoterapi aldım. 4 ay sonra 2 yıl olacak ve gayet iyi durumdayım."
****
Bir kez daha "Şair-i Azam" Ataol Behramoğlu'nu anarak;
"Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:
Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe,bütün evrene karışırcasına
Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır
Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana..."
Okuru çok ve güzel olsun "Pes Etmek Yok"un.
İyiliklerle yaşayın Sevil Hanım.